Tarieven / artikelen / Algemene Voorwaarden

Tarieven zijn vaste prijzen, ongeacht de behandeling en de duur er van. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Dus geen onverwachte kosten.

  • Gebitscontrole is gratis (excl. voorrijkosten)
  • Gebitsbehandeling €73,-
  • Voorrijkosten €30,-
  • Bij 5 of meer paarden worden geen voorrijkosten in rekening gebracht
  • Bij spoedgevallen en in het weekend, wordt een standaard tarief van €200,- gehanteerd incl. voorrijkosten.

De betaling geschiedt d.m.v. pin of  contant. Grote stallen kunnen eventueel in overleg op factuur betalen. 

Graag verwijs ik u verder naar de algemene voorwaarden onderaan deze pagina.

Werkgebied: Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel, Flevoland, Gelderland, grensgebied duitsland.
Utrecht, Noord-Holland, Ameland en overige locaties in overleg en bij minimaal 4 paarden. 


Artikelen

Diastasen tussen kiezen van paarden

Eén van de meest pijnlijke, maar tevens ook één van de meest onbekende aandoeningen aan het gebit bij paarden noemt men diastasen. Dit is een ruimte tussen de kiezen en tanden waar voer in kan ophopen met alle gevolgen van dien. Daarnaast is het zelfs mogelijk tijdens een reguliere gebitscontrole, dat men de diastasen mist. Het is daarom dan ook tijd om aandacht te besteden aan deze pijnlijke aandoening!

Lees meer op: https://www.paardenarts.nl/kennisbank/diastasen-tussen-kiezen-van-paarden/

Periodontale ziekten bij paarden

Periodontale ziekten zijn de belangrijkste oorzaak voor het verliezen van tanden en kiezen in de paardenmond. Met periodontale ziekten duiden wij de veranderingen aan het parodontium aan. Om te beginnen, alle weefsels die de tanden en kiezen ondersteunen, noemen we het parodontium. Deze weefsels bestaan uit: tandvlees, parodontale ligamenten ( met andere woorden: een groep vezels die de tanden op hun plek houden), cement en het alveolaire bot, ook wel de tandholte genoemd. In de tekst wordt over kiezen gesproken,  maar ook de overige tanden vallen hieronder.

Lees meer op: https://www.paardenarts.nl/kennisbank/periodontal-disease-bij-paarden/

Paardentandarts Handmatig


Algemene Voorwaarden

ALGEMENE BEPALINGEN

Paardentandarts Manting is actief als zelfstandige met ondernemingsnummer 81766564. Alle officiële correspondentie gebeurt naar het adres Acaciastraat 9 7711 KZ Nieuwleusen.  Een cliënt is elke persoon die op welke manier ook een paardachtige (paard, pony, ezel) of andere diersoort ter onderzoek of behandeling van het gebit aanbiedt aan Paardentandarts Manting. Deze persoon kan, maar hoeft niet, de (enige) eigenaar van het dier te zijn.

Iedere cliënt die dienstverlening vraagt aan Paardentandarts Manting verklaart zich akkoord met de algemene voorwaarden welke terug te vinden zijn op www.paardentandartsmanting.nl

BETALINGSMODALITEITEN & TARIEVEN

Elke prestatie uitgevoerd door Paardentandarts Manting dient de dag van de geleverde prestatie per factuur of betaalverzoek binnen 7 dagen betaald te worden. In uitzonderlijke gevallen kan in overleg afgeweken worden van de betaaltermijn van 7 dagen. Dit tijdig kenbaar maken aan Paardentandarts Manting.                                                                                   

Bij niet tijdig betalen wordt er een aanmaning per brief en mail toegestuurd met een betaaltermijn van 7 dagen. Wordt hieraan geen gevolg gegeven dan wordt het dossier onmiddellijk overgemaakt aan een incassobureau of advocaat. Alle bijkomende kosten die hieruit voortvloeien zijn ten laste van de cliënt. Ook wordt er 4% wettelijke rente gerekend over elke dag dat de betaling uitblijft. Paardentandarts Manting behoudt zich het recht voor om geen verdere diensten meer te verlenen aan een dergelijke cliënt.

De lijst van de tarieven (inclusief BTW) is terug te vinden op www.paardentandartsmanting.nl/tarieven-artikelen-paardentandarts/. Deze tarievenlijst kan te allen tijde aangepast worden.

VOORZIENINGEN EN WERKWIJZE

De cliënt stemt er na goed overleg mee in, dat Paardentandarts Manting zo nodig het dier mag sederen middels een sedatie pasta die oraal toegediend wordt. Om zo een optimale sfeer voor het dier te creëren om de behandeling te kunnen ondergaan. Paardentandarts Manting behoudt zich te allen tijde het recht voor om behandelingen te weigeren in onveilige omstandigheden voor zowel de paardentandarts, de patiënt als voor derden.

Bij iedere dienstverlening dient een volwassen persoon, bij voorkeur de eigenaar, aanwezig te zijn en deze dient in staat te zijn om het paard adequaat vast te houden. Deze persoon verbindt zich ertoe strikt de richtlijnen te volgen die Paardentandarts Manting geeft om een veilige werkomgeving te creëren.

De cliënt brengt Paardentandarts Manting voorafgaand aan de behandeling op de hoogte indien het te behandelen paard een geschatte waarde heeft van meer dan 50 000 euro en/of het een competitiepaard met professioneel doel betreft.

De cliënt brengt Paardentandarts Manting op de hoogte indien er medische problemen bekend zijn die van belang kunnen zijn voor de behandeling. Zo ook dient de cliënt Paardentandarts Manting voor aanvang van de behandeling op de hoogte te brengen indien het een drachtige merrie betreft. Behandeling van drachtige merries in de laatste 3 maanden van de dracht gebeurt na een kosten-baten-analyse en in overleg met de eigenaar. De mogelijk verbonden risico’s bij de behandeling van drachtige merries zijn ten laste van de cliënt.

GESCHILLEN EN SCHADECLAIMS

Elke Paardentandartsachtige overeenkomst omhelst een behandelingsovereenkomst. Er kan dus in geen geval sprake zijn van een resultaatverbintenis. De klant is eveneens op de hoogte dat elk paardentandartsachtig ingrijpen risico’s met zich meebrengt. Paardentandarts Manting zal met kennis en kunde deze risico’s zo veel mogelijk beperken en –in geval van specifieke risico’s– de cliënt hierover inlichten.

In geval van betwisting zijn uitsluitend de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen bevoegd, en, bij bevoegdheid van het vredegerecht, het vredegerecht van het 7de kanton te Antwerpen.

Op de overeenkomst van opdracht tussen cliënt en Paardentandarts Manting is Nederlands recht van toepassing. Partijen kiezen woonplaats in de vestigingsplaats van Paardentandarts Manting, zodat de rechter in het arrondissement bevoegd is en rechtsmacht heeft van geschillen kennis te nemen.

Paardentandarts Manting onderschreef conform de wet een verzekeringscontract betreft Bedrijfssaansprakelijkheid.

Reviews
Paardentandarts Manting
4.9
Gebaseerd op 17 beoordelingen
powered by Google
Esther MolenaarEsther Molenaar
21:51 01 Mar 22
Heel rustig en geduldig met de paarden die voor het eerst naar de tandarts gingen. Hij nam de tijd om ze gerust te stellen. Volgend jaar is hij weer van harte welkom.
Denise van der ZijdeDenise van der Zijde
20:53 03 Feb 22
Bert werkt heel relaxed, wat weer een fijne uitwerking heeft op het paard.Weet waarover hij spreekt en betrekt je bij de behandeling, door je het gebit te laten voelen voor- en na de behandeling.Hij legt heel duidelijk uit wat hij doet en waarom, wat het effect is van goede gebitsverzorging en van slechte of geen gebitsverzorging.Ook houdt hij bij wat hij heeft gedaan bij het paard, wat een duidelijk inzicht geeft voor het volgende consult.Contact met Bert is ook erg fijn, hij is erg spontaan!
karel-jan debeuskarel-jan debeus
17:58 20 Jan 22
Bij ons 4 paarden gedaan 👍Echt top zo relaxed hij wint het vetrouwen van de paardeneen echte vakman zeker 1 om aan te raden. Groetjes Linda de Beus
Luca KohlLuca Kohl
09:19 09 Dec 21
Hele fijne ervaring, rustig en geduldig. Dat was precies wat mijn paarden nodig hadden na twee jaar niet naar de tandarts te zijn geweest. Alles is netjes opgelost. Een vaste klant erbij
Petra H-KPetra H-K
11:59 22 Nov 21
De paardentandarts Bert Manting is langs geweest, dit ging super. Hij is erg rustig dus de paarden waren ook relaxt. Hij had alle tijd, ik zou zeggen tot volgend jaar. Gr petra 22-11-2021
Monique GemenMonique Gemen
14:28 18 Sep 21
Bert is goed met paarden, heel rustig, stelt de paarden op hun gemak en neemt de tijd. Bij mijn oude ruin, met voor ons onbekende gebitsproblemen, bleek hij over goede pathologische kennis te beschikken en een uitgebreid tweedelijns netwerk. Hij is zeer betrokken en biedt prima nazorg.
IreneIrene
01:13 14 Sep 21
Kundig, neemt de tijd. jong (angstig) paard maar door de rust die hij uitstraalt en de tijd die hij neemt erg goed gegaan. geeft veel uitleg.
Renée RoskamRenée Roskam
08:27 26 Aug 21
Onze ervaring is heel erg goed met Bert, hij ging heel rustig om met onze shetlander die voor het eerst in 11 jaar naar de tandarts ging. 2 weken na de behandeling vroeg Bert nog hoe het ging met Castor, wij zijn heel blij dat we voor deze tandarts hebben gekozen!
Yke HokwerdaYke Hokwerda
17:14 28 Jul 21
Rustig en kundig, dat is wat je wilt als iemand aan je paarden werkt. Mijn brave KWPN'er werkte super mee, Bert stelt gerust en werkt precies. Dan de Shet, dat was een lastigere dame..., handig en rustig zijn in combinatie met weten wat je doet als paardentandarts, maakt dat ook zij er weer een jaar tegen kan
Wietske VersteegWietske Versteeg
19:18 20 Jun 21
Bert heeft onze pony's van 4 jaar en 20 jaar hele goede gebitsbehandelingen gegeven op een ontzettend rustige en prettige manier. Bert was bij ons voor het eerst en nam goed de tijd om eerst kennis met de paarden te maken voordat hij met ze aan de slag ging. Daardoor waren beide pony's heel erg op hun gemak bij Bert en verliepen de behandelingen zonder problemen en waren paard onvriendelijke hulpmiddelen absoluut niet nodig. Ook nam Bert de tijd om uit te leggen wat hij allemaal doet en geeft hij duidelijk antwoord op al je vragen. Wij zijn blij met deze goede en zeker ook gezellige paardentandarts!
Sharon BlomSharon Blom
11:55 19 May 21
Bert is een hele fijne, rustige en deskundige paardentandarts met een achtergrond in de gezondheidszorg (anesthesie). Onze jonge haflinger heeft voor het eerst een gebitscontrole gehad Bert nam hier rustig de tijd voor. De afspraak was snel gemaakt en Bert was ruim op tijd aanwezig.
ed kielaed kiela
15:02 09 May 21
Bent u op zoek naar een gedreven Paardentandarts die weet waar hij voor staat bel Paardentandarts Manting het is echt een aanrader. Rustig betrouwbaar komt uit de medische wereld en weet daardoor wat hij doet. Ik zeg bel en maak een afspraak voor u paard of Pony.
js_loader